آموزش سرچ کنسول در کمترین زمان

آموزش سرچ کنسول به روش آسان سرچ کنسول چیست؟ اهمیت ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول ؟

اعضای تیم وبلاگ نویسی ما که از گوگل سرچ کنسول برای تجزیه و تحلیل عملکرد وبلاگ و پست استفاده می کنند، کاربران کامل هستند. امروز در سئو تاکتیک با مقاله آموزش گوگل سرچ کنسول در خدمت شما هستیم. هر کسی که یک وب سایت دارد یا متخصص سئو، بازاریاب، مدیر سایت، توسعه‌دهنده وب و غیره است گوگل سرچ کنسول به کارش  خواهد آمد. گوگل سرچ کنسول یا Google Search Console یکی از ابزارهای کاربردی و رایگان گوگل است که در صفحه آموزش سئو به صورت خلاصه توضیحاتی در مورد آن داده بودم. CTR (Click-Through Rate) نسبت بین تعداد کلیک‌ها و نمایش‌ها را نشان می‌دهد. یعنی از تعداد کل نمایش‌های لینک‌های شما در نتایج جستجو، چه درصدی از کاربران روی آن کلیک کرده‌اند.

گوگل سرچ کنسول یک ابزار رایگان و ارزشمند ارائه شده توسط گوگل است که جزو ابزارهای ضروری سئو است. فراموش نکنید که استفاده از سرچ کنسول برای بهبود رتبه‌بندی کلمات کلیدی سایت شما در گوگل ضروری نیست و همچنین عاملی برای رتبه‌بندی نیز محسوب نمی‌شود. لینک‌های نهایی که در نتایج جستجو گوگل نمایش داده‌شده‌اند در این دسته نشان داده می‌شوند. لینک‌های نهایی شده یعنی لینک‌هایی که بعنوان مثال امکان دارد در یک URL ریدایرکت شده باشد. در این قسمت تنها لینکی را نشان می‌دهد که محتوا روی آن redirect شده است.

در Search Appearance نتایج منحصر به فرد در جست و جو نشان داده‌ می‌شود. در این جدول شش بخش Queries، Pages، Countries، Devices، Search Appearance و Dates را مشاهده می‌کنید. معنی این گزارش این است که شما ۹ لینک دارای خطای عدم ایندکس دارید که حاصل از سه نوع خطا هستند. اطلاعاتی در مورد خطاهای AMP، خطاهای ایندکس، خطا های داده های ساختار یافته (structured data errors) و…. اطلاعاتی که در مورد قسمت دسکتاپ میدهد نیز مانند اطلاعات موبایل می باشد. لطفا توجه داشته باشید که داده‌های GSC و Analytics ادغام شده ممکن است با هم مطابقت نداشته باشند.

برای استفاده از این بخش باید حساب گوگل آنالیتیکس داشته باشید و آن را به سرچ کنسول متصل کنید. به این ترتیب می‌توانید آمارهای سایتتان که ترکیبی از آمار سرچ کنسول و آنالیتیکس است را یکجا مشاهده کنید. در این قسمت دکمه کپی را بزنید تا متن نمایش داده شده به صورت فایل تکست کپی شده و آن را در تنظیمات DNS سایت خود وارد کرده و سپس دکمه Verify را بزنید. اگر دانش کافی برای انجام این کار را ندارید، می‌توانید متن کپی شده را برای پشتیبانی سایت خود بفرستید، تا تنظیمات لازم را انجام دهد. در این روش شما از گوگل می‌خواهید تمامی زیر دامنه‌های یک دامنه را مورد بررسی قرار دهد.

آخرین گزینه برای تأیید مالکیت Google Search Console از طریق ارائه دهنده نام دامنه است. سرچ کنسول جستجو یک TXT record را ارائه می دهد که باید در پیکربندی DNS ارائه دهنده نام دامنه شما کپی و جایگذاری شود. شما باید وارد domain provider خود شوید و از آنجا، مراحل مشخص شده در کادر گفتگو را برای تأیید Search Console دنبال کنید. هر بار که سایت شما در ازای سرچ کلمات کلیدی در نتایج گوگل ظاهر شود یک نمایش یا impersion برای سایت محاسبه می‌شود. در ابتدای فعالسازی شاید به مواردی برخورد کنید که ناشناخته و مبهم باشد که این روند ممکن است به مرور زمان افزایش یافته و برای شما کاملا گیج کننده به نظر برسد.

نمایش سوالات متداول در صفحه نتایج جستجو یکی از مواردی است که جذابیت بصری صفحه شما را بسیار افزایش می‌دهد. به کمک اسکیمای سوالات متداول می‌توانید این امکان را فعال کنید و داده‌های آن‌ها در سرچ کنسول و در این بخش مشاهده کنید. در بخش بعدی آموزش سرچ کنسول گوگل به سراغ روش های مختلف آمارگیری در کنسول گوگل می رویم. به محض معرفی سایت خود در کنسول گوگل، این سایت اقدام به جمع‌آوری داده های مربوط به سایت شما می کند. اطلاعات جمع آوری شده می تواند درباره بحث ایندکس شدن سایت، ترافیک سایت، تعداد کلیک هایی که از طریق سرچ گوگل به دست می‌آید و خیلی موارد دیگر باشد. البته در نظر داشته باشید که تا زمانی که مالکیت سایت خود را تایید نکنید، نمی توانید از این اطلاعات استفاده کنید.

به همین منظور ما در این مقاله از ایران هاست ( ارائه دهنده‌ی خدمات خرید دامین با پسوندهای ایرانی و بین المللی ) به بررسی کامل و آموزش google search console می‌پردازیم. در قسمت اول آموزش سرچ کنسول توضیحی کلی بر این ابزار ارائه دادیم و بعد از به قدم های اول را مرور کرده ایم. بعد از مسائل فراوان و بررسی شرایط تصمیم به تولید یک دوره ی جامع سرچ کنسول گوگل گرفتم و برای این راه به حمایت و همراهی شما احتیاج داریم تا دوره را به صورت رایگان بتوانیم منتشر کنیم. دوباره به کنسول جستجوی گوگل بروید ، دامنه قدیمی را انتخاب کنید و به تنظیمات بروید و روی تغییر آدرس کلیک کنید. همچنین می توانید از آن برای اطمینان از نگهداری سایت یا تنظیماتی که انجام می دهید با توجه به عملکرد جستجو اطمینان حاصل کنید. حتی اگر خودتان از سرچ کنسول استفاده نمی کنید باید از آن آگاه باشید، با اصول بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو آشنا شوید و بدانید چه ویژگی هایی در جستجوی گوگل وجود دارد.

این اسکیما باعث می‌شود لوگوی شما به درستی در نتایج جستجو نمایش داده شود. در این بخش می‌توانید عملکرد وب‌سایت خود را در گوگل با توجه به معیارهای مهمی که خود گوگل بررسی می‌کند مشاهده کنید. سپس تنها با کلیک گزینه verify مالکیت شما در سرچ کنسول تایید می‌شود. در نهایت، پس از بارگذاری فایل به سرچ کنسول بازگردید و گزینه verify را کلیک کنید. در صورتی که مراحل را به درستی انجام داده باشید، با نمایش Ownership verification  و علامت سبز رنگ مالکیت شما را تایید می‌کند. یکی از روش‌های ثبت سایت و اثبات مالکیت در سرچ کنسول بارگذاری فایل Html است.

در این بخش می‌توانید گزارشی از لینک‌های شناسایی شده توسط گوگل را ببینید. همان طور که می‌دانید ربات‌های گوگل با حرکتی به نام خزیدن از لینکی به لینک دیگر رفته و آن را بررسی می‌کنند. هر صفحه را ممکن است گوگل خود کشف کرده و یا کاربر وجود صفحه را به گوگل اعلام کند. اعلام صفحه به گوگل توسط کاربر با ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول و یا اعلام تک آدرس در قسمت نوار بالای URL سرچ کنسول که در بالا معرفی شد، انجام می‌شود. به فرآیند کشف، ثبت و امتیازدهی سایت توسط گوگل ایندکسینگ می‌گویند. بخش news نیز یکی دیگر از بخش های تازه اضافه شده به موتور جستجوی گوگل است، این بخش گزارشی از نتایج صفحات نمایش داده شده وب سایت شما در بخش news سرچ گوگل را مرتب سازی کرده است.

ابتدا باید نوع DNS انتخاب شود که در این قسمت متناسب با نوع DNS دستورالعمل تایید مالکیت نیز تغییر پیدا می کند. 1- وارد حساب Google Analytics خود شوید و روی تب Admin در گوشه سمت چپ پایین کلیک کنید. برای تأیید مالکیت حساب Google Search Console با استفاده از Google Tag Manager، کانتینرGoogle Tag Manager شما باید منتشر شود. اگر حساب شما تأیید نمی شود، ممکن است اسکریپت کانتینر در محل مناسب در بخشقرار نگرفته باشد. اگر سایت نوپا است، استفاده از این پلتفرم می تواند به دیده شدن سریع تر سایت توسط گوگل کمک کند.

یا ممکن است وب‌سایت با تعداد زیادی کلمه کلیدی رتبه پایینی کسب کرده ولی با چند عبارت کلیدی بسیار خوب هم رتبه بسیار مناسبی کسب کرده باشد. سرچ کنسول همیشه به طور پیش‌فرض نوع جستجوی وب در ۳ ماهه گذشته را نشان می‌دهد. برای بررسی و برطرف کردن خطاهای خزش و ایندکس صفحات سایتتان می‌توانید از منوی Pages استفاده کنید. به کمک این بخش می‌توانید گزارش‌هایی از لینک سازی‌های داخلی و خارجی سایت خود را مشاهده کنید و ببینید که چه سایت‌هایی به شما لینک داده‌اند. این بخش برای سایت‌های فروشگاهی و سایت‌هایی است که کالا هایی را برای فروش در سایت خود می‌گذارند مناسب است.

اگر با وارد کردن آدرس سایت خود نتیجه ای مشاهده نکردید، یعنی هنوز سایت شما ایندکس نشده و یا مشکلی دارد که گوگل آن را ایندکس نمی‌کند. در صورتی که هنوز سایت شما توسط گوگل ایندکس نشده باشد، تصویر زیر به شما نمایش داده می‌شود. می‌توانید با کلیک بر روی گزینه Request  Index از گوگل بخواهید علت ایندکس نشدن سایت را به شما بگوید تا در صدد رفع آن برآیید. ابزار سرچ کنسول گوگل ( یا گوگل وبمستر تولز که نسخه ی قدیمی تر این ابزار است) مدیران وب‌سایت را قادر می‌سازد تا مشکلات را بهتر بشناسند و جایگاه مناسب‌تری در نتایج جستجو داشته باشند. هر دوی آنها اطلاعاتی ارزشمند درباره سایت شما در اختیارتان قرار می دهند.

اینکه صفحات وب‌سایت شما در اندازه و دیوایس های دیگر مثل موبایل قابل‌نمایش باشد، یکی از عامل‌های مهم برای سئو گوگل می‌باشد. در ادامه به آموزش تصویری نحوه کار با گوگل سرچ کنسول می‌پردازیم. بعد از این که سایت شما تایید شد، می‌توانید وارد سرچ کنسول سایتتان شوید و اطلاعات سایت را داخل آن ببینید. البته دقت کنید که در ابتدا هیچ اطلاعاتی داخل سرچ کنسول سایتتان نمایش داده نمی‌شود. بعد از گذشت چند روز از ثبت سایتتان، می‌توانید اطلاعات و آمارهای سایت را داخل سرچ کنسول مشاهده کنید.

روی نماد نمودار میله ای ضربه بزنید تا نمای دقیق تری از صفحات پیدا شده را مشاهده کنید. برای سایتهایی که در یک کشور مورد استفاده قرار میگیرند یا زبان خاصی هدف قرار داده میشود باید دستور العمل های متفاوتی را انجام دهید. این سایت ها همچنین ممکن است نامزدهای خوبی برای کمپین های بازاریابی مشترک یا مشارکت در رسانه های اجتماعی باشند. با در نظر گرفتن این موضوع، موفقیت یا شکست یک صفحه را تنها با “average position” قضاوت نکنید. این URL ها ممکن است بسیار شبیه به هم به نظر برسند، اما از منظر فنی، آنها دو دامنه منحصر به فرد هستند.

برای استفاده از ابزار URL inspection وارد گوگل سرچ کنسول خود شوید و روی عبارت URL inspection کلیک کنید. سپس طبق تصویر زیر در کادر مشخص‌شده باید لینک صفحه‌ای که می‌خواهید بدانید ایندکس شده یا می‌خواهید آن را fetch کنید را وارد کنید. بعد از واردکردن لینک در کادر موردنظر شما با توجه به اینکه صفحه مربوطه ایندکس شده است یا نه، باحالت‌های متفاوتی مواجه می‌شوید. در این روش که می‌توان از آن برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول استفاده کرد، دانلود فایل HTML و قرار دادن آن در پوشه public_html است. به این صورت که شما باید، فایل HTML که گوگل سرچ کنسول به شما ارائه می‌دهد را دانلود کنید و پس‌ازآن وارد کنترل پنل هاست خود شوید. اگر سایت شما دارای محتوای ویدیویی است، این بخش به شما کمک می‌کند تا مطمئن شوید که ویدیوها به درستی ایندکس شده و در نتایج جستجو به نمایش در می‌آیند.

اگر به تازگی سرچ کنسول را راه اندازی کرده‌اید شاید خیلی نیازی به این قسمت نداشته باشید. سعی کنید تاحد امکان نقشه سایت بدون خطا باشد چون  در صورت بالارفتن خطاها ممکن است ربات گوگل از آن صرف نظر کند. با رفتن به سایدبار و کلیک بر روی Overview تعداد صفحاتی که بطور صحیح در گوگل ایندکس شده اند و یا با مشکل مواجه هستند به شما نمایش داده می شود. رتبه مناسب به موضوعات بسیاری مثل حوزه فعالیت، تعداد رقیبان و موارد این چنینی وابسته است. برای حمایت از این دوره می توانید با سابسکرایب کردن در کانال یوتیوب،لایک و قرار دادن نظرتون ما را همراهی کنید، همینطور با بازنشر این آموزش می توانید به رایگان ماندن این دوره کمک کنید.

اگر با عبارت Your verification DNS TXT record was not found مواجه شدید، نگران نباشید به احتمال گوگل هنوز تغییرات را اعمال نکرده است. در این زمان می‌توانید با کلیک verify later با خیال راحت از سرچ کنسول خارج شوید. گزارشCrawl Stats آماری درباره فعالیت گوگل در وب سایت نشان می دهد. این اطلاعات شامل گزارش تعداد صفحات کراول شده در روز، کیلوبایت دانلود شده در روز و مدت زمان دانلود صفحه به میلی ثانیه است. در ادامه با نحوه تأیید مالکیت یک حساب سرچ کنسول Google آشنا می شوید.

شخصی توسط مالک تایید شده بدون استفاده از رمز تأیید (مانند یک فایل یا برچسب HTML) وضعیت مالکیت را اعطا کرده است. برای افزودن یا حذف یک مالک تفویض شده، یک مالک از هر نوعی که باشد به سادگی با استفاده از صفحه مدیریت کاربر گوگل سرچ کنسول، مالک جدید را اضافه یا حذف می کند. در این بخش شما می‌توانید دامنه‌های جدید معرفی کنید، دامنه‌های قبلی ثبت‌شده را حذف کنید یا برای کاربران سطح دسترسی ایجاد کنید و یا نشانی سایت را تغییر دهید. یکی دیگر از گزارش‌های مهمی که در گوگل سرچ کنسول است، گزارش مربوط به Web Tools یا ابزارهای وب است. این بخش شامل موارد زیر می‌شود Ad Experience Report، Abusive Experience، Testing Tools، Other Resources است که در تصویر زیر قابل‌مشاهده است.

از آن جا که بیش از 40 درصد سایت‌های موجود با استفاده از وردپرس ساخته شده‌اند، آموزش نصب سرچ کنسول بر روی وردپرس و افزونه پرکاربرد یواست بسیار مهم است. در این روش بعد از وارد کردن آدرس کامل سایت خود در سمت راست تصویر زیر، دکمه continue را بزنید. بنابراین پس از راه اندازی سایت خود باید در همان ابتدای کار اقدام به نصب سرچ کنسول گوگل کنید. اگر فرایند نصب را درست انجام داده باشید، اطلاعات عملکرد سایت شما به شکل زیر در بخش performance نمایش داده خواهد شد. اگر مراحل نصب را درست طی کرده باشید وارد صفحه ای به شکل بالا خواهید شد.

این لینک‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل برای بهبود سئو هستند، زیرا نشان می‌دهند که سایت‌های دیگر به محتوای شما اعتماد دارند یا به آن اشاره کرده‌اند. شما می‌توانید ببینید که در بازه‌های زمانی مختلف سایت شما چگونه عملکرد داشته است و تأثیر تغییرات سئو یا محتوا را در طول زمان بررسی کنید. همانطور که در تصویر مشخص است با زدن دکمه new request می توانید آدرس صفحه مد نظر را درج کنید و از گوگل بخواهید که این صفحه را حذف کند. در استفاده از این بخش دقت کنید که به اشتباه صفحات سایت را حذف نکنید. در این قسمت می توانید ببینید کدام ویدئو را گوگل ایندکس کرده است. البته در ماه های اخیر در مورد ایندکس ویدئوها قوانین نانوشته ای را مطرح کرده است.

برای این خطاها دلایل زیادی وجود دارد که در این حالت باید دلیل مشکل ایجادشده را پیدا کنید و سپس آن‌ها را حل کنید. بخش index شامل سه زیر بخش coverage و site map‌ و Removals است که بخش Removals به‌تازگی به سرچ کنسول اضافه‌شده است. معنای لغوی crawling یعنی دنبال کردن راه و مسیر، ولی در اصطلاح سئو یعنی زمانی که ربات‌های گوگل لینک‌های شمارا دنبال می‌کنند. این کار توسط ربات‌های گوگل که به آن خزنده هم می‌گویند انجام می‌شود. اگر شرایط گفته‌شده رادارید می‌توانید گزینه Google Tag Maneger را انتخاب کرده و طبق تصویر پایین روی دکمه Verify کلیک کنید.

در واقع مسدودسازی ربات‌های گوگل، عمدا و توسط صاحب سایت انجام شده است. به عنوان مثال، در تصویر زیر، گوگل برای تقریباً ۶.۰۰۰ URL، ارور ۴۰۳ Forbidden server ارائه داده است. یکی از کارهای مهمی که برای بهبود بودجه خزش باید انجام شود؛ برطرف کردن همین اشکالات است. این بخش شامل چهار زیر بخش  International targeting، Messages، URL parameters، Web Tools است. در حالتی که هیچ گزارش تخلفی صورت نگرفته باشد، با تصویر زیر مواجه می‌شوید.

در این روش مانند روش قبل نیاز نیست زیر دامنه‌های دیگر سایت یا پروتکل‌های دیگر آن را مجزا وارد کنید. لینک‌های داخلی لینک‌هایی هستند که بین صفحات مختلف سایت شما ایجاد شده‌اند. این لینک‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا ساختار سایت شما را بهتر درک کند و همچنین می‌توانند به توزیع اعتبار صفحات در کل وب‌سایت کمک کنند. اگر بخواهید صفحه‌ای به دلایلی مانند محتوای قدیمی یا نامناسب از نتایج جستجو حذف شود، می‌توانید از این ابزار استفاده کنید. به جز قسمت‌هایی که تا اینجای دوره معرفی کردیم و آموزش دادیم، یکسری ابزار و آمارهای دیگر در سرچ کنسول وجود دارد که در این ویدیو در مورد تمام آن‌ها توضیح دادیم. بخش Indexing سرچ کنسول هم جزو قسمت‌های مهم این ابزار است که اطلاعات مهمی به ما می‌دهد.

گوگل علاوه بر آن که به دنبال پیدا کردن بهترین نتایج جست و جو برای کاربران است، برای تجربه کاربری نیز اهمیت ویژه‌ای قائل است. اینکه تجربه کاربران از ورود به سایت شما چگونه است؟ با توجه به بخش Experience در گوگل سرچ کنسول می‌توانید این تجربه را در قالب 3 بخش مشاهده کنید. در بخش آخر از سرچ کنسول می توان دو گزینه Property Settings و About وجود دارند. در About نوع ربات ارسالی از سوی گوگل به وب سایت تان مشخص شده است. در بخش Property اطلاعات و تنظیمات مربوط به مالک سایت، لیست افرادی که به سرچ کنسول دسترسی داشته و نیز تعویض آدرس سایت را شامل می شود. همچنین برای حذف اطلاعات سایت از گوگل سرچ کنسول می توان از گزینه Remove Property استفاده کرد.


https://daroromiekojast.ir/who-is-the-best-seo-in-urmia/