اخیرا پیشرفت های بسیاری در علم چشم پزشکی خصوصا در کشورمان ایران اتفاق افتاده است. و شاهد درمان بسیاری از بیماریها بودیم که در گذشته امکان درمان آنها نبود.
امروزه میتوان در صورت بروز هر گونه بیماری در چشم به دکتر چشم پزشک مراجعه نمود و از مشاورههای این متخصصان بهره برد. ما نیز در این مقاله قصد داریم تا شما را با تاثیر مشاورهی دکتر چشم پزشک بر روند درمان دو بیماری عفونت چشم و افتادگی پلک آشنا کنیم.
عفونت چشم
این بیماری در نتیجهی ورورد برخی میکرو ارگانیسمها مانند ویروسها باکتریها یا قارچها به چشم است که چشم یا اطراف آن را درگیر میکند.
این درگیری میتواند شامل ایجاد ترشحات، قرمزی، درد، خارش در چشم یا اطراف، لکه روی مردمک یا حساسیت غیر طبیعی به نور شود. تاری دید نیز میتواند از دیگر علائم آن باشد.
اینها رایجترین علائم عفونت چشم بودند ممکن است شما فقط برخی از آنها را داشته باشید یا علائمی داشته باشید که در بین این علائم نباشد.
درمان
این بیماری در برخی موارد اصلا نیازی به درمان چشم پزشک ندارد و با گذشت زمان التیام مییابد اما در موارد حادتر میتوان این بیماری را با روش هایی مانند استفاده از قطره یا پماد چشمی که به تشخیص خود دکتر است درمان کرد.
بهصورت کلی درمانهای این بیماری همه با سرعت انجام میشود که عموما قطرههای آتی بیوتیک یا ضد ویروس چشم یا بعضا پماد چشمی میباشند. پس جای هیچ ترس یا نگرانی برای بیمار یا اطرافیان او نیست.
افتادگی پلک
این بیماری با پایین آمدن بیش از حد پلک بالایی چشم شناخته میشود که این میتواند در بعضی موارد باعث ایجاد اختلال در بینایی و البته در زیبایی شود. یعنی اگر پلک آنقدر پایین آید که قسمتی از مردمک یا کل آن را بپوشاند باعث ایجاد مشکل در بینایی شود.
امروزه افتادگی پلک در جهان یک بیماری قابل درمان شناخته میشود. که اینکار با استفاده از مشاورهی دکتر چشم پزشک اتفاق میافتد.
انواع
در بعضی افراد این مشکل در هر دو چشم و در بعضی تنها در یک چشم اتفاق میافتد. که به افتادگی پلک در یک چشم پتوز یکطرفه و افتادگی در هر دو چشم افتادگی دوطرفه گفته میشود. پتوز یا افتادگی پلک میتواند مادرزادی یا اکتسابی بهوجود آید.
نوع اکتسابی آن نیز میتواند بهصورت دائمی یا موقت باشد که در صورت اتفاق افتادن برای مدت کوتاهی مانند چند روز یا حتی چند ساعت حتمی نیاز به مراجعه به دکتر چشم پزشک و استفاده ار مشاورههای دکتر است.
اما بهصورت کلی افتادگی پلک اکتسابی به چهار دسته تقسیم میشود شامل:
- عصبی
- عضلهای
- تاندونی
- مکانیکی
درمان
عموما درمان افتادگی پلک دائمی با جراحی پلاستیک است اما شما از پزشک خود مشاوره گرفته و انتخاب و تشخیص شیوهی درمان را بر عهدهی دکتر بگذارید که البته برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به https://line-team.ir/%D8%B7%D8%A8%D9%82-%D9%86%D8%B8%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87/
مراجعه کنید.